Sommergrønt med kikærter
Sommergrønt med kikærter
Sommermad skal være let mad – her er skønne sommergrøntsager svitset og tilsat kikærter. En enkel ret, som mætter godt og ikke ligger for tungt i maven. Alle grøntsagerne kan renses og snittes i forvejen, så selve retten kun lige skal svitses på panden, inden den kan serveres.
½ dl. vand
½ tsk. grøntsagsbouillon
1 rødløg, halveret og skåret i skiver eller hakket groft
200 g. rensede champignons, skåret i skiver
½ aubergine, skåret i små tern, ca. 1 x 1 cm.
½ squash, skåret i ”tændstik-stykker”
200 g. broccoli, buketter og stilk skåret fint ud.
240 g. kogte kikærter
1 spsk. tamari
Friskkværnet peber
Evt. salt
Varm vandet i en stor stegepande med høje kanter eller en sautér pande. Når vandet koger, røres bouillonen ud i vandet. Tilsæt champignons og lad dem svitse et par minutter. Tilsæt løg, aubergine squash og broccoli. Rør i grøntsagerne, mens de svitses ved god varme. Når en god del af væsken er fordampet, tilsættes kikærter og tamari. Skru ned for varmen og rør i retten mens kikærterne varmes.
Smag til sidst retten til med friskkværnet peber og evt. salt, hvis nødvendigt.
Serveres med nye, kogte kartofler og en frisksnittet grøn salat.
Velbekomme!